Így élünk az állatkertben

Környezetgazdagító elemek

Felfüggesztett műanyag labda: A labdán elhelyezett nyíláson keresztül a gondozók magkeveréket (pl. kukorica, napraforgómag) és kekszdarabokat tömnek a labda belsejébe, melyet a gorillák kipiszkálnak belőle.
Etetőgép: Egy adagolókanalakkal ellátott elektronikus szerkezet, amely előre beprogramozott időpontokban önműködően elkezd forogni és szétszórja az élelmet a gorilla kifutón. Az adagolókanalakba nagyobb, szemes takarmányt helyeznek, például diót, mogyorót. A gorillák annyira "megszerették" ezt a fajta etetési módot, hogy már a gép hangjára összegyűlnek.
Termeszvár: A gorillák a természetben néha termeszeket is fogyasztanak, többnyire egy bottal szedegetik ki azokat a termeszvárból. Ezt a táplálkozási módot modellezve mű termeszvárat helyeztünk el a gorillabelsőben. A termeszvár hátoldala lenyitható, a gondozók a tároló rekeszbe helyezik a joghurtot, amit a gorillák kis bambuszágakkal kipiszkálnak. Ebben Iringa a legügyesebb.
Mászófák: Azért, hogy mozogni és "dolgozni" is kelljen egy kicsit a finomságokért, a mézet a mászásra alkalmas fákra szokták rákenni, amelyekről a gorillák azt lenyalogatják. Ebobo szereti leszedni a fák kérgét is.
Kötelek, gerendák, függőhálók, rámpák, polcok: Ezek a térelemek mind pihenő- és kapaszkodó felületet biztosítanak az állatoknak.

«
1 2 3 4 5 6 7
»
Gorilla Game - Lépj be!
Weboldalunk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.