Így élünk az állatkertben

Állatkerti menü

Az Emberszabású Ház konyhájában történik a napi háromszori takarmányadag előkészítése.
A gorillák 9 órakor reggeliznek, minden állat saját fejadagot kap. A menüben trópusi és idénygyümölcsök szerepelnek. E mellett teát isznak. A teát szőlőcukorral és citrommal ízesítik.
A délelőtt folyamán a gondozók apróra vágott gyümölcsdarabokat szórnak szét a kifutón vagy elrejtik az alomként szolgáló fagyapot alá. Erre azért van szükség, mert a gorillák a természetben a napjuk nagy részét azzal töltik, hogy ennivalót keresnek. Azért, hogy az állatkertek a természetessel közel azonos feltételeket teremtsenek a napi életciklust illetően, az ételt kis adagokra bontva, a rendelkezésre álló terület különböző pontjain elszórva helyezik ki. Ezt "környezetgazdagító etetésnek" nevezik.
Az ebéd nagyjából meghatározott időben történik: Nyáron 13.00 órakor, látványetetés során kapják meg ebédjüket a gorillák a külső kifutón. Télen: 12.00 - 12.30 óra között esznek saját etetőboxukban. A „menüben” fejenként egy-egy poharas joghurt, kenyér, saláta, csöves kukorica, hagyma, narancs és egy főként gabonadarákat tartalmazó, úgynevezett majompogácsa szerepel. Háromszor egy héten gorillapépet is adnak nekik, amelynek összetétele: túró, zabpehely, búzakorpa, élesztő, tojás, kakaópor, só, méz, szőlőcukor. A finom falatok után rostos gyümölcslevet fogyasztanak.
Az utolsó étkezés a vacsora, amelyre nyáron 17.30 - 18.00 óra között kerül sor, télen, mivel korábban zár az állatkert, 15.30 órakor. Vacsorára a gorillák zöldségfélékből álló fejadagot kapnak, melyet idény szerint sült tökkel, édesburgonyával egészítenek ki a gondozók. Vizet ritkán isznak, helyette fekete vagy gyümölcsteát, limonádét fogyasztanak.

«
1 2 3 4 5 6 7
»
Gorilla Game - Lépj be!
Weboldalunk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.