Hányféle gorilla él a földön?

A hárem

A családban több felnőtt nőstény is van. A nőstények követik az ezüsthátút és gondoskodnak az utódokról, ápolják, tisztán tartják, táplálják és hordozzák őket. Az ezüsthátúnak folyamatosan bizonyítania kell a csoport vezetésére való alkalmasságát, az időnként felbukkanó magányos hímek hódító kísérleteivel szemben is.

A fiatalok

Az újszülött gorillák nagyon kicsik és sérülékenyek. Súlyuk mindössze 2 kg! A fiatal gorillák körülbelül 5 évig anyjuk közelében élnek. A kölykök sok időt töltenek játékkal. Ezen a módon sajátítják el a gorillalét alapismereteit, szabályait. A fiatal nőstények akkor hagyják el a születési csoportjukat, amikor ivaréretté válnak.

A feketehátúak

A fiatal hím gorillákat feketehátúaknak nevezzük. A feketehátúak általában az ezüsthátú utódai. Addig maradnak a csoporttal, amíg ivaréretté nem válnak. Ez körülbelül 10 éves korukban következik be. Akkor elhagyják a csoportot, és vagy egyedül maradnak egy ideig, vagy egy több hímből álló csapat tagjai lesznek, mielőtt megszerzik az első nőstényeiket, és létre nem hozzák saját családjukat.

«
1 2 3 4 5 6 7
»
Gorilla Game - Lépj be!
Weboldalunk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.